• Teambuilding - žiaci 1. ročníka

          • Príchod na novú školu do nového kolektívu nebýva pre každého študenta ľahkou záležitosťou. Preto je potrebné triedny kolektív, ktorý sa začína v novom školskom prostredí formovať, nejakým spôsobom spojiť a ukázať študentom, že spolupráca je dôležitá. Preto sa na našej škole každoročne uskutočňuje tzv. teambuilding pre prvý ročník. Ide o stretnutie triedneho kolektívu pod vedením skúsených animátorov a kňaza. Tento tím ľudí má na starosti vhodnými aktivitami dosiahnuť lepšiu komunikáciu medzi spolužiakmi, vybudovať správny spôsob spolupráce a naučiť študentov spoľahnúť sa v ťažkých situáciách jeden na druhého. A to nielen na úrovni rozumovej a emocionálnej, ale hlavne na úrovni duchovnej – keď spolužiak podporuje spolužiaka modlitbou.

             

            Teambuildingy pre jednotlivé skupiny sa uskutočnia v týchto termínoch:

             

            Sk. A - 25.-27.9       Sk. B - 12.-14.9       Sk. C - 17.-19.9.        Sk. D - 10.-12.9.

             

            Poplatok za teambuilding vo výške 45 eur je potrebné vyplatiť najneskôr 6.9. na účet IBAN: SK62 0900 0000 0050 7074 0429.

                                                                                                                                 Mgr. Slavomír Hribľan

                                                                                                                                Zástupca riaditeľa školy

          • Školská jedáleň - zápisný lístok

          • V priložených dokumentoch je k dispozícii zápisný lístok do šk. jedálne. V prípade, že máte záujem o obedy v šk. jedálni, je potrebné tento zápisný lístok vyplniť, podpísať zákonným zástupcom a odovzdať triednej učiteľke/triednemu učiteľovi (ideálne počas triednických hodín v pondelok 3.9).

            Zapisny_listok_Jedalen_18-19.pdf

            Zapisny_listok_Jedalen_18-19.docx

             

                                                                                                                                                  Mgr. Slavomír Hribľan

                                                                                                                                                Zástupca riaditeľky školy

        • Začiatok šk. roka 2018/2019
          • Začiatok šk. roka 2018/2019

          • Šk. rok 2018/2019 začneme spoločne 3.9.2018 o 8:00 slávením sv. omše v Kostole sv. Rodiny na Furči, ul. Sv. rodiny 1. Tí, ktorí nevedia, kde sa kostol nachádza, nech prídu pred budovu školy najneskôr o 7:40 - pôjdeme do kostola spoločne.

            Po sv. omši sa presunieme do školy, kde budú prebiehať úvodné triednické hodiny. Žiaci 1. ročníka bilingválneho odboru a žiaci prímy v ten deň dostanú nové učebnice. Predpokladaný záver vyučovania je o 11:30.

                                                                                                                                                Mgr. Slavomír Hribľan

                                                                                                                                             Zástupca riaditeľa školy

          • Obedy v šk. jedálni 3.9. a 4.9.2018

          • Na obedy v šk. jedálni v dňoch 3.9. a 4.9. je potrebné prihlásiť sa u vedúcej šk. jedálne najneskôr v piatok 31.8. o 10:00. Prihlásiť sa je možné sms na tel. čísle 0918 832 085 alebo emailom na sjgymes@gmail.com. 

            Na obedy od 5.9. sa žiaci budú prihlasovať už v škole.

                                                                                                                                    Mgr. Slavomír Hribľan

                                                                                                                                  Zástupca riaditeľa školy

          • ZRPŠ

          • Prvé ZRPŠ v šk. roku 2018/2019 sa uskutoční v piatok 7.9.2018 o 16:30 v jedálni školy. Potom budú prebiehať stretnutia rodičov s triednymi učiteľmi v jednotlivých triedach.

          • Program na štvrtok 28.6.2018

          • Žiaci I.O, II.O a III.O – filmové predstavenie v kine Úsmev, Kasárenské námestie 1, Košice (je potrebné v pondelok 25.6. priniesť 2,5 eur a odovzdať ich triednemu učiteľovi). Zraz žiakov pred kinom Úsmev o 8:45. Predpokladaný záver predstavenia je o 10:30. Po predstavení majú žiaci rozchod. Žiaci sú z obedu v školskej jedálni odhlásení. Kto obed chce, musí sa prihlásiť najneskôr v stredu 27.6. do 8:00 sms alebo emailom.

            Žiaci 1. ročníka – filmové predstavenie v priestoroch Gymes-u. Zraz žiakov o 8:50 pred budovou školy. Predpokladaný záver predstavenia je o 10:30. Po predstavení majú žiaci rozchod. Žiaci sú z obedu v školskej jedálni odhlásení. Kto obed chce, musí sa prihlásiť najneskôr v stredu 27.6. do 8:00 sms alebo emailom.

            Žiaci 2. a 3. . ročníka – filmové predstavenie v priestoroch pastoračného centra pri Kostole sv. Rodiny na Furči. Zraz žiakov o 8:50 pred pastoračným centrom. Predpokladaný záver predstavenia je o 10:30. Po predstavení majú žiaci rozchod. Žiaci sú z obedu v školskej jedálni odhlásení. Kto obed chce, musí sa prihlásiť najneskôr v stredu 27.6. do 8:00 sms alebo emailom.

                                                                                                                                             Mgr. Slavomír Hribľan

                                                                                                                                           zástupca riaditeľky školy

          • Púť Assisi, Rím - marec 2019

          • Na začiatku pôstu 4. - 9. marca 2019 chceme putovať k hrobom apoštolov sv. Petra a Pavla a stretnúť sa so Svätým Otcom Františkom. Cena púte je 345 €. 

            Navštívime miesta:Assisi, Rím (Bazilika sv. Petra, Vatikánske múzeá, katakomby, Bazilika sv. Pavla, Lateránska bazilika, Koloseum, Rímske fórum, Di Trevi, Španielske námestie a mnohé iné).

            V cene je zahrnuté:doprava, poistenie, ubytovanie s raňajkami v hoteli (3 noci), lístky na metro, vstupné: Musei Vaticani, kupola Baziliky sv. Petra, Katakomby San Sebastiano.

            Stretnutie so Svätým Otcom:  Chceme byť účastní buď na generálnej audiencii, alebo na slávení sv. omše Popolcovej stredy.

             

             

            Nie je to poznávací zájazd. Chceme putovať ako spoločenstvo viery, túžiace svoju vieru prehĺbiť, tomu bude prispôsobený aj program našej púte.

             

            V prípade záujmu,  je potrebné odovzdať prihlášku do 30. septembra so zálohou 30 eur na sekretariáte školy. Viac informácii získate u školského kaplána Mgr. Petra Labanca.

             

            ​​​​​​​

            Informacie_put_Rim(1).pdf​​​​​​​

          • Zapísaní žiaci - prevzatie ISIC preukazu

          • Žiaci zapísaní do prvého ročníka 5. ročného bilingválneho odboru a 8. ročného odboru v školskom roku 2018/2019 a zaplatili poplatok 20 € za ISIC preukaz, si ho môžu prísť prevziať v termíne 18.06.2018 - 22.06.2018 v čase od 8:00 do 15:30 hod. na recepcii školy

            Prevziať preukaz môže prísť zákonný zástupca, alebo žiak. Fotografiu nie je potrebné doniesť so sebou.

            Mgr. Adriana Polomská

            sekretárka školy

          • Aplikovaná ekonómia v školskom roku 2018/2019

          • Aj v školskom roku 2018/2019 budú mať študenti tretieho ročníka (tohtoroční druháci) možnosť absolvovať  podnikateľské vzdelávanie Junior Achievement formou nepovinného predmetu Aplikovaná ekonómia. Záujemcovia si môžu prihlášky vyzdvihnúť na sekretariáte školy a vyplnené odovzdať do 15.06.2018.

            Tešíme sa na Vás :)                                                                                                  Ing. Ľudmila Olšinárová

          • Exkurzia do VSM a BZ - II.A

          • V stredu 6.6. sa pre žiakov II.A uskutoční exkurzia do Východoslovenského múzea a Botanickej záhrady. Zraz žiakov je o 8:50 pred VSM. Plánovaný koniec exkurzie je o 13:30. Po exkurzii vyučovanie nepokračuje. Žiaci sú z obedu v školskej jedálni odhlásení. Bližšie info: Mgr. Viktória Németh

          • Program v piatok 1.6.2018

          • V piatok 1.6.2018 sa v Dóme sv. Alžbety uskutoční slávnostné odovzdávanie maturitných vysvedčení. Slávnosti sa zúčastnia žiaci 1.-4. ročníka bilingválneho odboru. Zraz žiakov je o 8:30 pred Dómom. Predpokladaný záver slávnosti je o 10:45. Po slávnosti vyučovanie nepokračuje. Všetci žiaci 1.-4. ročníka sú v tento deň z obedu odhlásení.

            Pre žiakov 8-ročného odboru je v priestoroch školy pripravený športový program pod vedením ich triednych učiteľov. Zraz žiakov je o 7:55 pri telocvični školy. Predpokladaný záver je o 11:40. Po športovom programe vyučovanie nepokračuje. Žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú mať k dispozícii obed ako v bežný deň.

                                                                                                                                     Mgr. Slavomír Hribľan

                                                                                                                                  Zástupca riaditeľky školy

          • Ročníkové skúšky - update

          • Boli doplnené informácie k ročníkovým skúškam pre žiakov 1. a 3. ročníka. Sú k dispozícii v menu na ľavej lište (Bilingválny 5. ročný, Ročníkové skúšky 2018).

          • Výsledky prijímacieho konania

          • V priloženom dokumente sú k dispozícii výsledky prijímacieho konania do 1. ročníka 8-ročného odboru pre šk. rok 2018/2019.  vysledky_8-rocny_2018_na_web.pdf

            Zápis prijatých uchádzačov sa uskutoční v pondelok 21.5.2018 od 15:00 do 17:00 v priestoroch Gymnázia sv. Edity Steinovej, Charkovská 1, Košice. K zápisu je potrebné priniesť zápisný lístok z terajšej základnej školy a kópiu rodného listu dieťaťa. Pokiaľ sa rodič/zákonný zástupca na zápis nedostaví, považujeme to za nezáujem o štúdium.

            Rodič/zákonný zástupca uchádzačov neprijatých kvôli nedostatku miesta sa vedia informovať o prijatí v utorok 22.5.2018 od 8:00 u riaditeľky školy (tel. č. 0915 865 140).

          • Písomná skúška pre 5. ročník - náhradné termíny

          • Náhradné termíny písomnej skúšky pre žiakov 5. ročníka, ktorí sa jej nemohli zúčastniť v riadnom termíne:

            ANJ - streda 2.5. na 2. a 3. VH – učebňa 14

            DEJ - štvrtok 3.5. na 3. a 4. VH – učebňa 3

            GEO+INF - piatok 4.5. na 3. a 4. VH  – učebňa 3

                                                                                                                 Mgr. Slavomír Hribľan